صادرات 13 هزار تن میگوی پرورشی در کشور

 

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران از صادرات 13 هزار تن میگوی پرورشی در سال گذشته خبر داد.
تولید میگوی ایران مطابق استانداردهای بهداشتی اتحادیه اروپابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛عیسی گلشاهی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهارداشت: ارزش این صادرات 56 میلیون دلار بوده و خوشبختانه ایران هم از لحاظ مقدار و هم از لحاظ کیفیت رکوردهای جدیدی در بحث تولید میگو پشت سر گذاشته است.

وی همچنین گفت : پارسال ایران برای نخستین بار در طول سابقه صادراتی آبزیان کشور رکورد 13 هزار تنی میگو را در کانامه صادراتی خود ثبت کرده که بخش عمده از این محصول پرورشی بوده است.

این مقام مسئول در شیلات ایران گفت: سال های گذشته میزان صادرات انواع میگوی دریایی و پرورشی در بهترین حالت 12 هزار تن در کشور بوده است.

وی افزود: از گذشته های دور میگوی ایران به عنوان یک محصول ارگانیک و فاقد آنتی بیوتیک و … در جهان مشهور بوده و کماکان این شهرت به قوت خود باقی است.

گلشاهی تصریح کرد : خوشبختانه کشورهای زیادی در دنیا امروز متقاضی خرید میگوی ایران هستند بنابراین با رفع محدودیت های تولید می توان به عنوان یکی از صادرکنندگان بزرگ میگو در بازارهای جهانی خوش درخشد.

وی همچنین با بیان اینکه مجموع تولید میگوی پرورشی و دریایی کشور در سال گذشته 18 هزار تن بوده است، گفت: میزان صادرات میگو در سال 93 و 94 در ایران به ترتیب 12 و 13 هزار تن بوده است.

این مقام مسئول در شیلات ایران افزود: ایران سال گذشته 10 درصد به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به سال ماقبل افزایش میزان صادرات میگو داشته است.

وی خاطرنشان کرد: بازارهای هدف صادراتی میگوی ایران کشورهای از قبیل ویتنام، چین، کره جنوبی، ژاپن، استرالیا، امارات، کویت، عمان ،ایتالیا، اسپانیا، آلمان، کانادا، مکزیک وروسیه هستند.

گلشاهی در ادامه بر لزوم پایداری بازارهای هدف صادراتی میگو تاکید کرد و افزود: عوامل موثر پایداری صادرات میگو در بازارهای جهانی شامل تداوم تولید بصورت پایدار و مستمر و حفظ کیفیت محصول است.

وی اذعان داشت: صادرات میگوی ایران از ابتدا بر مبنای استانداردهای اتحادیه اروپایی بوده و همچنان این روند ادامه دارد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به این جمله که " میگو در ایران با بالاترین سطح استانداردهای کیفی تولید می شود"، گفت: واحدهای پرورشی و عمل آوری میگو در کشور واجد کدهای EC هستند. ناگفته نماند کد EC نشان مجوز صادرات به اتحادیه اروپا است.

وی افزود: در حال حاضر محصول میگو ایران با کیفیت استانداردهای جهانی در بازارهای داخلی و خارجی توزیع می شود.

گلشاهی با اعلام اینکه تولید میگو در ایران به دو صورت دریایی و پرورشی است، اظهارداشت: میگوی دریایی بصورت سنتی در دریای جنوب ( خلیج فارس و دریای عمان ) صید می شود و 98 درصد این میگو به مصرف داخلی و 2 درصد به مصرف صادراتی می رسد.

وی تصریح کرد: میگوی پرورشی در سواحل جنوب کشور و استان گلستان تولید می شود که 56 درصد این محصول به مصرف صادرات و 44 درصد در داخل کشور توزیع می شود.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فراوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اعلام اینکه مصرف میگو در ایران بر مدار افزایشی است، گفت: فرهنگ آبزی مصرفی بیشتر باید در جامعه ترویج شود.

وی افزود: گلستان تنها استان شمالی ایران است که در حوزه پرورش میگو هم به لحاظ توسعه تولید و پرورش میگو، مصرف میگو در سطح استان و حضور در بازارهای صادراتی خوش درخشیده است.
 
 
*تولید میگوی ایران مطابق استانداردهای بهداشتی اتحادیه اروپا
 
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های تکثیر ، پرورش و صادرات آبزیان ایران از بومی سازی دانش و فناوری تولید میگوی استاندارد و با کفیت خبر داد.
ارسلان قاسمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : تداوم تولید و حفظ کیفیت محصول سبب حضور موفق ما در بازارهای جهانی شده است و سازمان دامپزشکی نظارت می کند.
 
وی با تاکید بر ایران مطابق استانداردهای بهداشتی اتحادیه اروپا گفت : صنعت پرورش میگوی ایران از ابتدا بر مبنای استانداردهای اتحادیه اروپایی طراحی شده است و در سال های تحریم نیز کیفیت را حفظ کردیم ، روسیه ، بازاری جدید است و به امریکای شمالی هم صادر می کنیم.

 
درگاهی گفت : کل میگوی تولیدی ما بالاترین سطح استاندارد کیفی بین المللی را دارد و واحدهای پرورش و عمل اوری دارای کدهای محوز صادرات اتحادیه اروپاست و در داخل هم با این کیفیت عرضه می شود.

 
وی گفت : از 18 هزار تن میگوی تولیدی تا 56 درصد صادر می شود و 44 درصد در داخل و با همکاری بخش خصوصی بسته بندی مناسب و کوچک از 200 گرم تا بیشتر عرضه می شود تا مردم به راحتی می توانند استفاده کنند و برند سازی هم باید مورد توجه باشد.

 
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران در ادامه گفت : استان گلستان یکی از مناطق شمالی تولید میگو پرورشی است و توسعه می یابد و علاوه بر گسترش مصرف داخی استان ، صادر هم می شود.
 
وی گفت : شرکت صادراتی تخصصی میگو در گلستان نداریم که تلاش می کنیم ایجاد و با برند گلستان هم عرضه و صادر شود.

 
درگاهی اظهار داشت : در سال جاری 22 تا 25 هزارد تن میگوی پرورشی تولید می شود که 23500 تن در جنوب کشور خواهد بود و سرمایه گذاری و حمایت های تجهیزاتی دولت هم خوب است ، در گلستان هم 1000 تا 1500 تولید و در 2 نوبت برداشت می شود.

 
درگاهی گفت : تسهیلات بانکی در این حوزه جدی نبوده و تولید اکنون هم پایدار است و با اورده بخش غیردولتی و کمک فنی بخش دولتی شکل گرفته است که اگر تسهیلات بانکی مطلوب عرضه شود ، می توان تا 2 برابر هم تولید میگو را افزیش داد.

 
وی درباره پیش بینی حداقل 500 میلیون دلار درآمد ارزی از صادرات انواع آبزیان در سال جاری گفت : پرورش دهندگان ماهی و میگو که بخش مهمی از صادرات آبزیان را به عهده دارند در حال آماده سازی مزارع برای شروع پروژه های پرورشی هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *